XXV Mäntän kuvataideviikot 13.6.-31.8.2021

Mäntän kuvataideviikot

Info

Vuoden 2021 Mäntän kuvataideviikkojen teemana on Erehtyminen / To Err Is Human. Näyttely on avoinna 13.6.–31.8.2021. Kuraattori Anna Ruthin kokoama näyttely tuo raikkaasti esiin nykytaiteen moninaisuuden. Mukaan on kutsuttu 47 taiteilijaa / taiteilijaryhmää.

Mäntän kuvataideviikot on Suomen laajin nykytaiteen kesänäyttely. Vuosittain vaihtuva kuraattori poimii aina omannäköisensä tuoreen kattauksen kotimaisen nykytaiteen rikkaasta kentästä. Suomi-palkinnolla palkittu Kuvataideviikot on ammattilaisten arvostama ja suuren yleisön suosima vierailukohde. Löydät vakituiset näyttelytilamme Pekilosta Mäntän keskustasta.

Aukiolo

Mäntän kuvataideviikkojen päänäyttelytila Pekilo on avoinna 13.6.-31.8.202 joka päivä (myös juhannuksena) klo 10.00-18.00.

Sijainti

Pekilo sijaitsee Mäntän keskustassa osoitteessa Tehtaankatu 21. Saapuessasi löydät parhaiten perille suunnistamalla kohti kaupungin korkeinta tehtaanpiippua. Linkki karttaan. Katso saapumisohjeet eri puolilta Suomea.

Pääsyliput

 • Ennakkoliput ovat nyt myynnissä / varattavissa!
 • Pääsylippuja saa myös ovelta, ja kaikki tulijat pääsevät varmasti sisään.
 • Aikuiset: 14 €
 • Lapset: 16-vuotiaat ja sitä nuoremmat ilmainen sisäänpääsy (KMV-lehti tarjoaa pääsylipun)
 • Alennusliput: (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, siviilipalvelusmiehet ja varusmiehet) 10 €
 • Ryhmäliput (min. 8 henkilöä) 10 €
 • Kausikortti 18 €
 • Näyttelyvieraiden henkilökohtaisen avustajan sisäänpääsy on maksutonta
 • Jos ostat lippusi paikan päältä, niin käytäthän korttimaksua.
 • Smartumin Kulttuuriseteli käy maksuvälineenä
 • Museokortti ei valitettavasti käy meillä

Ennakkolippu-info

2021 Mäntän kuvaideviikkojen ennakkoliput ovat nyt myynnissä. Osta / varaa omasi verkkokaupastamme! Näyttelykeskus Pekiloon voidaan ottaa koronarajoitusten vuoksi kerrallaan vain tietty määrä näyttelyvieraita. Mikäli sisällä näyttelyssä olevien kävijöiden maksimäärä saavutetaan, sen jälkeen saapuvat joutuvat odottamaan vuoroaan. Jos haluat varmistaa, että pääset näyttelyyn tiettynä päivänä tiettyyn kellonaikaan, niin silloin kannattaa ostaa / varata ennakkolippu.

Näyttelyn jokaiselle aukiolopäivälle on varattu kolme vierailun aloitusaikaa, joihin voit ostaa ennakkolipun: klo 11.00, klo 13.00 ja klo 15.00. Ennakkolipulla olet oikeutettu 1,5 tunnin näyttelyvierailuun. Voit hyvin ostaa pääsylipun myös Pekiloon saapuessasi, mutta silloin saatat joutua odottelemaan jonkin aikaa sisäänpääsyä. Jos haluat peruuttaa jo ostamasi ennakkolipun, laita viesti osoitteeseen info(a)kuvataideviikot.fi

Jos sinulla oikeus ilmaislippuun, varaa silloin vain käyntiaika ilman maksusuoritusta. Valitse silloin verkkokaupassa lippuvaihtoehdoksi ilmaiskävijä. Valmistauduthan paikalle saapuessasi todistamaan oikeutesi ilmaiseen sisäänpääsyyn.

Jos sinulla ei ole mahdollista tehdä pääsylipun ennakkovarausta, niin ei hätää! Pääsylippuja myydään myös näyttelykeskus Pekilon ovella, ja on todennäköistä että pääset sisään jonottamatta.

Käsiohjelma & teoskartta

XXV Mäntän kuvataideviikkojen käsiohjelma (pdf) on saatavissa myös verkkoversiona. Käsiohjelmaa on jaossa maksutta myös näyttelykeskus Pekilolla. Katso myös kartta taiteilijoiden teosten sijainnista näyttelykeskus Pekilossa ja sen ympäristössä.

Opastukset

 • Opastus ryhmille (enintään 20 henkilöä): 40 €.
 • Opastus ryhmille yli (yli 20 henkilöä): 70 €.
 • Ryhmäopastukseen osallistuvien pääsyliput 10 €.

Varaathan opastukset etukäteen: 044 259 9194 tai 044 9813115 tai sähköpostitse info@kuvataideviikot.fi

Yhteystiedot

Mäntän kuvataideviikot
Pekilo, Tehtaankatu 21, 35800 Mänttä
044 981 3115 (näyttelyn aikana) tai 044 259 9194
info@kuvataideviikot.fi

Toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen
044 259 9194
toiminnanjohtaja@kuvataideviikot.fi

Tiedottaja Simo Ollila
044 023 4587
tiedottaja@kuvataideviikot.fi

Mäntän kuvataiteen ystävien hallituksen puheenjohtaja Kristiina Nordlund-Pekkala
044 337 0633
knordlundpekkala@gmail.com

Facebook | Instagram | Twitter

Historia

Mäntän kuvataiteen ystävät ry on järjestänyt Kuvataideviikkoja vuodesta 1993 lähtien, aluksi joka toin en vuosi ja vuodesta 1999 lähtien vuosittain. Tähän mennessä Kuvataideviikkoihin on osallistunut yhteensä jo yli tuhat taiteilijaa. Lue lisää Kuvataideviikkojen historiasta!

Mänttä-Vilppulan majoitus ja Ravintolapalvelut

Mänttä-Vilppulan hotelli- ja muista majoituspalveluista löydät tietoa Taidekaupungin sivuilta. Tutustu myös Mäntän laajaan kahvila- ja ravintolatarjontaan.

Mäntän muu taidetarjonta

Kuvataideviikkojen kanssa samaan aikaan Mäntässä on paljon muutakin taidetarjontaa, kuten Banksy. A Visual Protest -näyttely Serlachius-museo Göstassa.

Saavutettavuus

Pekilo on entinen teollisuuskiinteistö, jossa on tehty mittavat muutos- ja uudistustyöt tilojen saattamiseksi mahdollisimman yleisöystävällisiksi. Pyrimme jatkuvasti kehittämään yksityiskohtia, joilla saavutettavuutta saadaan paremmaksi. Lue lisää Pekilon saavutettavuudesta.

Tietosuoja

Mäntän kuvataideviikkojen rekisteriseloste