XXV Mäntän kuvataideviikot 13.6.-31.8.2021

Turvaohjeet

Turvallisesti Pekilolla

Tervetuloa näyttelykeskus Pekiloon! Tehdään yhdessä käynnistäsi mahdollisimman turvallinen. Näitä ohjeita seuraamalla se onnistuu:

  • Saavuthan paikalle vain oireettomana.
  • Edellytämme tiloissamme kasvomaskin tai visiirin käyttöä.
  • Hygieniapiste käsien desinfiointiin löytyy Pekilon jokaisesta kerroksesta.
  • Pidäthän riittävän turvavälin muihin näyttelyvieraisiin ja henkilökuntaamme.
  • Muistathan turvalliset yskimiskäytännöt.
  • Jotkin näyttelykeskuksen tiloista voivat olla kooltaan pienehköjä. Noudatathan niissä turvavälejä ja huonekohtaisia henkilörajoituksia.
  • Pekilo on vanha tehdasrakennus ja kulkureitit siellä voivat välillä olla hiukan sokkeloisia, joten varothan askeleitasi. Lue lisää Pekilon saavutettavuudesta.
  • Sisään Pekiloon otetaan tällä hetkellä henkilökunta mukaan lukien enimmillään 50 henkilöä.

Tehostetut turvallisuustoimemme

Mäntän kuvataideviikot on tehostanut elokuussa entisestäänkin koronaturvallisuuteen liittyviä toimiaan vallitsevan tartuntatilanteen vuoksi. Niin kuin aiemminkin tänä kesänä näyttelykeskus Pekilon tiloissa saa olla kerrallaan korkeintaan 50 henkeä. Suosittelemme vahvasti maskin tai visiirin käyttöä. Yleisöopastuksia ja oheisohjelmaamme on karsittu, ja ne pyritään järjestämään porrastamalla kävijöiden tuloa tiloihin ja sijaintia kerroksissa.

Siivoamme näyttelytiloja tehostetusti. Käymme entistäkin useammin läpi näyttelyn interaktiivisten teosten kosketuspinnat kuten kuulokkeet ja näppäimistöt. Wc-tilojen siisteyttä pidetään tehostetusti yllä ja kaikki kädensijat desinfioidaan useita kertoja päivässä. Pyydämme entistäkin useammin myös kuulutuksin yleisöä pitämään turvaetäisyyydet toisiin kävijöihin ja henkilökuntaamme.

Otamme ylös yhteystiedot kultakin seurueelta tehostaaksemme mahdollista altistuneiden jäljitystilannetta. Etukäteen lippunsa ostaneet voivat merkitä listaan varausnumeron tai muun tunnuksen, jonka avulla voimme tarvittaessa tunnistaa kävijän. Näitä tietoja kerätään ainoastaan altistustilanteiden varalta eikä luonnollisestikaan käytetä mihinkään muuhun.