XXVII Mäntän kuvataideviikot 11.6.-31.8.2023

Mäntän kuvataideviikot

Kesätöihin Kuvataideviikoille!

Mäntän kuvataideviikot on hyvä tilaisuus päästä verkostoitumaan suomalaiseen taidemaailmaan keskeiseltä näköalapaikalta. Taidekaupungissamme riittää kesällä ohjelmaa ja tekemistä moneen makuun. Harjoittelijoiden hakuaika päättyy 15.2.2023.

Olet hakemamme henkilö jos...

Olet hakemamme henkilö, jos olet taidehistorian, estetiikan, taidekasvatuksen ym. taideaineiden opiskelija, opiskelet kuvataiteilijaksi, tuottajaksi tai kuraattoriksi, olet messurakentamisen, restauroinnin tai vastaavien kädentaitojen opiskelija, datanomiopiskelija, esitystekniikan asiantuntijaksi valmistuva (ääni, kuva, editointi, installaatiot), matkailualan opiskelija, tradenomiopintojasi suorittava tai tiedotusalan opiskelija.

Olet kiinnostunut nykytaiteesta ja haluat saada arvostettua työkokemusta alalta. Haluat nähdä, miten suuri nykytaiteen näyttely syntyy. Olet sosiaalinen, ennakkoluuloton ja innostunut taiteen sisällöistä ja taiteilijoiden kanssa toimimisesta. Olet myös valmis tarttumaan kaikenlaisiin töihin, jotka edeltävät valmista teosta ja näyttelyä. Tarvitsemme työpanostasi erilaisiin järjestelytehtäviin ja taiteilijan ja kuraattorin assistenttina toimimiseen. Kun näyttely on avattu, toimit asiakaspalvelussa, opastat turisteja ja näyttelyvieraitamme, valvot näyttelyä ja toimit keskusteluoppaana.

Yliopistoyhteistyö

Aikaisempi kokemus vastaavista tehtävistä ei ole välttämätön, mutta jonkinlainen tuntuma alaan on eduksi. Meillä on hyviä kokemuksia yhteistyöstä yliopistojen kanssa. Ota siis selvää oman laitoksesi harjoittelukiintiöistä ja mahdollisuudestasi saada tukea. Voimme räätälöidä tehtäviäsi opintosuunnan mukaisesti. Käytännön työtehtävien lisäksi voit esimerkiksi osallistua erilaisiin tuotantoon ja ripustukseen liittyviin tehtäviin, teosesittelyjen kirjoittamiseen paikallislehteen, lapsille ja eri-ikäisille kouluryhmille suunnatun aineiston suunnitteluun ja näyttelyn opastuksiin. Viestintätaitojasi ja kielitaitoasi saatetaan tarvita kotisivujen ja sosiaalisen median päivittämisessä.

Maksamme yliopistoharjoittelijalle Kelan ilmoittaman palkansaajan työssäoloehdon mukaisen vähimmäispalkan (vuonna 2023/1331 €/kk), muille sopivasti ammattitaito ja aiempi kokemus alalla huomioon ottaen.

Ajankohta

Vuoden 2023 näyttely avautuu 11.6. ja on esillä elokuun loppuun saakka. Harjoittelijoita etsimme toukokuun alusta elokuun loppuun ulottuvalle ajalle. Suosimme harjoittelijoita, jotka voivat sitoutua työskentelemään vähintään kaksi kuukautta.

Hakeminen

Kirjoita enintään 2000 merkin esittely itsestäsi, opinnoistasi, työkokemuksestasi ja suhteestasi nykytaiteeseen ja kerro, miksi juuri sinut tulisi valita. Lähetä se täydellisten yhteystietojen ja cv:n kera sähköpostilla osoitteeseen toiminnanjohtaja(a)kuvataideviikot.fi. Laita viestin otsikoksi Harjoittelija 2023. Lähetä hakemuksesi 15.2.2023 klo 24 mennessä. Mainitse selkeästi, milloin pääset aloittamaan harjoittelun ja kuinka pitkän harjoittelujakson olet valmis viettämään Mäntässä.

Lämpimästi tervetuloa Mäntän kuvataideviikoille!
Tiina Nyrhinen, toiminnanjohtaja