Panos Balomenos

ESITTELY
Panos Balomenos (s. 1976, Ateena) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on opiskellut Milanon Taideakatemiassa, Frankfurtin Kuvataidekoulussa ja Helsingin Kuvataideakatemiassa, josta hän valmistui maisteriksi vuonna 2005. Hän on osallistunut kansainvälisiin ja kotimaisiin näyttelyihin gallerioissa ja museoissa, kuten Wäinö Aaltosen Museossa, Turussa (2005), Platform Garantissa, Istanbulissa (2006), Vienna International Apartmentissa, Brysselissä (2007-2010), Instituto Camoesissa, Lissabonissa (2008), Museo Baluarte dela Candelariassa, Cadizissa (2008), Design Museossa Helsingissä (2011), Valtion Nykytaiteen museon Nykytaiteenkeskuksessa, Thessalonikissa (2014), Art-Athina Ateenan taidemessuilla (2014) ja Porvoon Taidehallissa (2014).


Panos Balomenos: Jouni ja Riitta Espoossa Cesária Évoran kanssa. Akvarelli sarjasta We Are All Made Of Stars, 2011-2015. (Kuva: Timo Nieminen.)

TAITEILIJAN LAUSUNTO
Panos Balomenoksen taideteokset koostuvat maalauksista, installaatioista ja puvuista. Niiden perimmäisenä tarkoituksena on performatiivisuus. Taiteessaan hän tarkastelee ihmistä muotokuvien kautta. Taiteilijan tarkoitus on tarjota yleisölle samalla kertaa puhdistautuminen, katharsis, ja kritiikki. Teoksista välittyvä tunnelma on taiteilijan vastaus yhteiskunnalle, joka janoaa valtaa, rahaa ja manipulaatiota.

www.panosbalomenos.com

Panos Balomenoksen työskentelyä on tukenut  Föreningen Konstsamfundet.

Panos Balomenos: Voula Ateenassa Capra Aegagruksen ja Aki Kaurismäen kanssa. Akvarelli sarjasta We Are All Made of Stars, 2011-2015. (Kuva: Julia Weckman.)

  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Linkedin